nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Energi- & miljöingenjör

Fagersta Stainless är en av de ledande tillverkarna i världen vad gäller rostfri valstråd och dragen tråd. Vårt huvudkontor och produktion ligger i Fagersta, Sverige. I vårt valsverk produceras c:a 50 000 ton valstråd årligen varav ungefär 10 000 ton bearbetas vidare till dragen tråd. Fagersta Stainless har en omsättning på c:a 160 miljoner Euro och omkring 250 anställda. Våra produkter säljs över hela världen direkt från oss, eller via ett nätverk av representanter. Fagersta Stainless ingår i Outokumpu-gruppen, en global ledare inom rostfritt stål.

Läs mer på http://www.fagersta-stainless.se/en/ och ta gärna del av företagets presentationsfilm på https://youtu.be/e9QedbIorGg

Energi- och miljöingenjör

Fagersta Stainless har alltid arbetat med energi- och miljöfrågor men väljer att fokusera än mer på området idag och utökar därmed sin organisation med en Energi- och miljöingenjör. En spännande ny tjänst med både traditionella och nya frågor och uppgifter. Tjänsten är placerad i Fagersta. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en ny och viktig roll i ett välrenommerat företag som befinner sig i ett spännande skede gällande investering och utveckling. En perfekt arbetsplats för dig som är mer i början av din yrkeskarriär och ser en tjusning av att överföra dina teoretiska kunskaper till en verksamhet med lång historik och tradition. En lämplig tjänst för dig som brinner för både energi och miljöfrågor och vill ha möjlighet att påverka och bidra till verksamhetens framtid.

Dina arbetsuppgifter

Som Energi- och miljöingenjör får du ett ansvarsområde som omfattar handläggning och koordinering av energi- och miljöfrågor inom företagets verksamhetsledningssystem. Du kommer att tillsammans med miljösamordnaren samverka med verksamhetschefer och säkerställa att kraven i ledningssystemen uppfylls och efterlevs. Du kommer således initiera åtgärder för gällande villkor och lagar för energi, miljö och säkerhet. Att företräda företaget i externa kontakter gällande besiktningar och andra kontroller. Som Energi- och miljöingenjör ingår du i ett mindre team med miljösamordnaren som närmaste kollega. Teamet rapporterar till Kvalitets- och miljöchef.

Vidare ansvarar du för bl.a. att:

 • Kontinuerligt omvärldsbevaka förändringar gällande energi- och miljölagstiftning
 • Medverka vid implementering av förändringar
 • Sköta externa kontakter som exempelvis med myndigheter gällande energi och miljö
 • Analysera och utveckla rapporter för att kunna presentera företagets resultat inom energi- och miljöarbetet
 • Säkerställa effektivt egenkontrollprogram
 • Delta vid besiktningar
 • Identifiera och följa upp energianvändning
 • Hantera och följa upp avvikelser
 • Ta fram rapporter kring energiprestanda och bistå ledning med underlag
 • Ta fram förslag till verksamhetsmål för miljö och energi

Vi söker dig

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom relevant område. Du kan således vara mer i början av din karriär men du bör ha kunskap om kvalitet- och miljöledningssystem. Har du dessutom erfarenhet från produktions- eller processtekniskt arbete ses det som meriterande. Kanske ett väl genomfört examensarbete eller ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Som person bör du ha ett engagemang för energifrågor då du blir en av företagets främsta förespråkare inom området. Det innebär att du har en vilja att bidra till att optimera och effektivisera verksamheten utifrån uppsatta företagsmål och rådande lagstiftning. Du uppskattar att ingå i ett team som tillsammans jobbar mot gemensamma mål, men tar eget ansvar och driver dina frågor självständigt.  

Du bör uppskatta varierande arbetsuppgifter och har förmågan att både analysera och producera information, både statistiskt och skriftligt. Detta ställer vissa krav på din kommunikativa förmåga men även mod att ställa krav på verksamheten. 

För tjänsten förväntas du ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, en god datormognad och körkort då det kan förekomma vissa resor.

Låter detta intressant för dig?

I detta uppdrag samarbetar vi med rekryteringsföretaget Skills Rekrytering. Din ansökan registrerar du på www.skillsrekrytering.se senast den 19 augusti. Urval kan komma att ske löpandes under augusti månad. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Joon Fröberg på 070-616 00 79.

Välkommen!

Annonsör Fagersta Stainless

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

 • Annonskod Huvudspalten 4