Bygg- och miljöchef till Kävlinge kommun

Om tjänsten

Bygg- och miljöchef till Kävlinge kommun

Tjänst: Bygg- och miljöchef till Kävlinge kommun

Företag: Kävlinge kommun

Sista ansökan: 2019-09-21

Ansökan: Ansök här

Vi söker dig som har ett genuint samhällsintresse och som vill kunna bidra till hållbar samhällsutveckling.

Ledarskap – Myndighetsutövande – Servicekänsla

Kävlinge är en expansiv kommun med en tydlig vision – ”Skånes bästa boendekommun”. Som Bygg- och miljöchef ingår du i sektor Samhällsbyggnad och bidrar aktivt till att förverkliga visionen. Kommunen är mitt uppe i flera stora och intressanta samhällsbyggnadsprojekt, som exempelvis genomförande av Stationsstaden, planering av Åstaden och ny Pågatågsstation i Furulund.

Bygg- och miljöchefen leder en enhet på 12 personer. Som ledare har du en viktig uppgift att tydliggöra enhetens uppdrag och skapa förutsättningar för att arbetet bedrivs i enlighet med detta. Enheten utvecklar och följer upp kommunens myndighetsutövning utifrån miljöbalken, plan- och bygglagen samt livsmedelslagen. I ansvaret ligger bygglovsprövning och anmälan, tillsyn utifrån plan- och bygglagen samt tillståndsprövning, anmälan och tillsyn av miljö, hälsoskydd och livsmedel. Du har fullt personal-, verksamhet- och budgetansvar, rapporterar till Sektorchef Samhällsbyggnad och ingår i dennes ledningsgrupp.

Vi söker dig som har ett genuint samhällsintresse och som vill kunna bidra till hållbar samhällsutveckling. Du trivs med att leda specialister mot goda lösningar och motiveras av att genom ditt ledarskap bidra till ett effektivt, serviceorienterat och rättssäkert myndighetsutövande.

Du har relevant akademisk utbildning, som exempelvis byggnadsingenjör, lantmätare, miljöinspektör eller civilingenjör. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning och goda kunskaper inom verksamhetsområdet. Du har förståelse för offentlig verksamhet och hur man arbetar i en politiskt styrd organisation och är van att arbeta med ett tydligt mål- och resultatfokus.

Vi erbjuder dig en ledarroll där du får möjlighet att fortsätta utvecklingen av en modern och kundanpassad enhet med myndighetsansvar. Välkommen med din ansökan samt personligt brev snarast, dock senast 20 september.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa Boel Lundell på People Impact (0708-41 70 40), som bistår oss i denna rekrytering.

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.