Biträdande miljöchef

Om tjänsten

Biträdande miljöchef

Tjänst: Biträdande miljöchef

Företag: Sundsvalls Kommun

Sista ansökan: 2021-03-07

Ansökan: Ansök här

Om arbetsplatsen

Miljökontoret arbetar långsiktigt för en hållbar utveckling och är en varm och stöttande arbetsplats som står för bra service och gott värdskap. Vi arbetar med långt gående delegation på handläggarnivå. Miljökontoret är en egen förvaltning under miljönämnden. Ledningen består av en miljödirektör och två biträdande miljöchefer som i öppen dialog med medarbetare gemensamt leder förvaltningen och delar på personalansvaret för ca 40 personer. Nu söker vi dig som vill arbeta som biträdande miljöchef inom kontorets myndighetsfunktioner livsmedel, enskilda avlopp samt natur och samhällsplanering.

Arbetsuppgifter

  • Din främsta arbetsuppgift är att tillsammans med övrig ledning ansvara för en god samordning av miljökontorets verksamhet där visioner, miljönytta och måluppfyllelse är vägledande i planering, organisation och personalansvar.
  • I dina arbetsuppgifter ingår att prioritera, fördela och följa upp arbetsuppgifter inom kontoret.
  • En viktig del i arbetet är att inspirera medarbetarna och ta tillvara på initiativ och förslag som kommer fram samt att du genom ett nära ledarskap uppmärksammar, stödjer och följer upp personalens insatser.
  • Du kommer även att via omvärldsbevakning delta i utvecklingsarbetet genom att prova nya metoder, initiera nya projekt och utveckla nya arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel, natur eller annan relevant akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. Juridisk kompetens är meriterande. Ett krav är att du har flerårig erfarenhet av tillsyns- och kontrollfrågor inom något av områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedelskontroll och naturvård. Vi söker dig som har utbildning och erfarenhet av ledarskapsfrågor samt en god kunskap om personalfrågor och personalansvar. Det är meriterande med erfarenhet av ekonomi eller avgiftsfinansierad myndighetsutövning samt projektledning.

I din roll som ledare är det naturligt för dig att ha ett helhetsperspektiv där du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra vilket skapar engagemang och delaktighet. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Vi erbjuder ett utvecklande och meningsfullt arbete där du har möjlighet att utvecklas som ledare. Du får möjlighet att jobba nära verksamheterna i en inspirerande arbetsmiljö med god tillgång till friskvård och där medarbetarna trivs på jobbet.

Anställningsvillkor
Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Tjänsten är säkerhetsklassad och kommer att tillsättas efter säkerhetsprövning klass tre.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.