Arbetsmiljökoordinator till Implenias infrastrukturprojekt Getingmidja

Om tjänsten

Arbetsmiljökoordinator till Implenias infrastrukturprojekt Getingmidja

Tjänst: Arbetsmiljökoordinator till Implenias infrastrukturprojekt Getingmidja

Företag: Implenia Sverige AB

Sista ansökan: 2019-04-11

Ansökan: Ansök här

Det här är en roll för dig som har ett brinnande intresse för arbetsmiljö och samtidigt vill vara med och utveckla Sveriges infrastruktur! Som Arbetsmiljökoordinator hos Implenia får du vara delaktig i projektet Getingmidjans olika faser med fokus på arbetsmiljö. Du kommer ha möjligheten att växa in i en roll med mycket eget ansvar och initiativtagande där du spelar en viktig roll i utvecklandet av Sveriges infrastruktur samt skapandet av en bättre vardag för tusentals människor.

Om tjänsten

Academic Work söker en Arbetsmiljökoordinator till Implenias projekt Getingmidjan beläget vid Slussen.

Implenia är ett internationellt växande bolag som har många års erfarenhet och kompetens inom komplexa infrastrukturprojekt. Projekt Getingmidjan är en viktig del av Sveriges järnvägsnät och är en av de mest trafikerade sträckorna i hela landet. Anläggningen är till stora delar från 1950-talet och är därför i behov av upprustning och underhåll vilket Implenia är i full gång med. Kulturen hos Implenia präglas av hjälpsamhet och samarbete. Samtliga i projektet arbetar mot samma mål, oavsett roll, och vi tror du kommer trivas om du uppskattar en lättsam stämning med höga ambitioner.

I rollen kommer du att bli en del av Implenias KMA-grupp, som står för kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöarbete. I gruppen får du mycket frihet under ansvar samtidigt som du får stöttning av samarbetsvilliga kollegor. Vid start kommer du ges introduktion till arbetet samt genomgå nödvändiga utbildningar. Du kommer längs projektet kunna ta mer ansvar och utvecklas i de olika faser som projektet genomgår. Det finns goda utvecklings- och karriärmöjligheter i företaget.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara tillsvidareanställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Implenia. Implenias avsikt är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dom, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Arbetsmiljökoordinator hos Implenia ansvarar du för att driva och leda projektets arbetsmiljöarbete tillsammans med projektorganisationen. Du upprättar projektets arbetsmiljödokumentation och ansvarar för uppföljning och rapportering av projektets arbetsmiljöarbete till projektchef, produktionschef, hållbarhetschef och beställaren.

Arbetet kommer dels genomföras framför datorn på kontoret på Söder Mälarstrand, men du kommer också arbete ¨hands-on¨ med arbetsmiljöfrågor ute i projektet. Du kommer ha flera sociala kontaktytor i rollen och arbeta nära den dagliga produktionen.

Du kommer till exempel att:

 • Sammanställa, underhålla och revidera arbetsmiljöplan för projektet
 • Genomföra riskbedömningar och skyddsronder
 • Hålla i utbildningar rörande arbetsmiljö för projektorganisationen
 • Kontinuerlig dialog med beställarens arbetsmiljöfunktion
 • Granska och ge input till arbetsberedningar utifrån ett arbetsmiljöperspektiv

Vi söker dig som

 • Har en YH-utbildning eller högskoleexamen inom arbetsmiljö alternativt har läst kurser inom arbetsmiljö
 • Besitter goda kunskaper inom Arbetsmiljölagstiftning
 • Har obehindrade kunskaper i både svenska och engelska då båda språken används i tjänsten

Det är meriterande om du:

 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor inom bygg/industribranschen
 • Har körkort B

Som person trivs du i en dynamisk miljö med varierande arbetsuppgifter. Du är strukturerad i ditt arbetssätt med förmåga att driva ditt arbete framåt då detta är en roll med frihet under ansvar. Vidare är du ansvarstagande och trivs med olika kontaktytor vilket kräver god kommunikativ förmåga.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: April/maj 2019
 • Omfattning: Heltid, vardagar, kontorstider med flex. Tillsvidareanställning via Academic Work, på sikt finns möjlighet att bli överrekryterad till Implenia, förutsatt att samarbetet har fungerat bra mellan båda parter
 • Placering: Projektkontoret för projekt Getingmidjan, Söder Mälarstrand 21

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Impenias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten under vardagar här på webben så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Information om företaget

Implenia Sverige AB är ett företag som ser mångfald och jämställdhet som något centralt och viktigt för en hållbar framtid. Ledningen består idag av tre kvinnor och två män placerade i Göteborg och Stockholm. Vi har medarbetare från hela världen och ser det som en styrka och en förutsättning för vår fortsatta tillväxt och utveckling. Implenia Sverige AB har mer än 200 anställda och har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt i landet. Företaget tillhandahåller tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och anläggningsarbeten samt grundläggning. Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.