Ökat intresse för biologisk mångfald – konsultföretaget dubblar antalet specialister

Biologisk mångfald Allt fler börjar förstå vikten av att ta itu med förlusten av biologisk mångfald. Nu storsatsar det globala konsultbolaget PwC genom att fördubbla antalet naturspecialister samt kompetensutveckla samtliga medarbetare.

Ökat intresse för biologisk mångfald – konsultföretaget dubblar antalet specialister
Foto: Adobe Stock.

Människans sätt att leva, genom överexploatering och markomvandling, utarmar den biologiska mångfalden. Det ökar i sin tur riskerna för det ekonomiska systemet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Samtidigt ökar intresset för att ta itu med problemet snabbt, vilket Miljö & Utveckling tidigare skrivit om. Nu meddelar det globala konsult – och revisionsbolaget PwC att man storsatsar för att utöka kompetensen inom området.

”Vi kommer att stärka vår förmåga rejält”

Satsningen görs i tre delar. Den första delen är lanseringen av ett nytt center som samlar expertis inom biologisk mångfald, vatten samt jord – och skogsbruk.

Den andra delen är att konsultbolaget fördubblar antalet specialister inom naturrelaterade områden. Specialisterna kommer enligt PwC att arbeta med olika områden med kopplingar till naturen, som omställning, riskhantering, rapportering, teknikutveckling och finansiering.

Den tredje delen är att kompetensutveckla samtliga av sina 328 000 medarbetare. Fokus kommer enligt PwC att ligga på strategier för att hjälpa kunder bidra till en positiv utveckling av naturen, samt förmågan att kartlägga PwC:s egen naturpåverkan.

– Vi kommer att stärka vår förmåga rejält, och därmed kunna hjälpa fler kunder att utveckla så kallade naturpositiva strategier och verksamhetsmodeller, menar David Ringmar, som är ansvarig för hållbarhetsrådgivning inom PwC Sverige i en kommentar.

Över hälften av världens BNP beroende av naturen

Bakom satsningen finns forskning från PwC som visar att över hälften, 55 procent, av världens BNP är beroende av naturen. Forskningen visar också att kopplingen mellan BNP och naturen ökar för varje år. 2020 var motsvarande 44 000 miljarder beroende av naturen. Idag ligger siffran på 58 000 miljarder. Vidare visar forskningen att drygt hälften av marknadsvärdet på 19 undersökta börser är utsatt för naturrelaterade risker.

– Trots en dyster utveckling för klimatet, vill vi nu lyfta fram möjligheterna för näringslivet att bättre förstå och bedöma sin påverkan på naturen, säger David Ringmar i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.