nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ökade miljökrav på godstransporter

Dubbelt så många speditörer har högre miljökrav på sig nu jämfört med 2007. Och godstransportköpare kan tänka sig att betala mer för miljöbättre transport, visar en attitydundersökning.

  • Annons 1

Attitydundersökningen Kombitrafiken – attityder och trender 2012 från Godstransportrådet Skåne och Blekinge visar att 86 procent av speditörerna känner att de har högre miljökrav på sig idag när det gäller transporter och transportörer idag. Dessutom visar den att 33 procent av godstransportköparna kan tänka sig att betala mer för miljövänliga transporter, men detta är inget som speditörerna känner till.

Drygt hälften av godstransportköparna har en transportpolicy och 97 procent av speditörerna har en miljöpolicy. De som inte har det är dock inte särskilt intresserade.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4