nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny avfallswebb ska hjälpa kommuner

Nu finns en ny webbsida med forskning om olika slags avfall. Syftet är att öka kunskapen och hitta lösningar för återanvändning vid byggande.

Foto: Stock.xchng
  • Annons 1

Webbsidan vänder sig till exempelvis kommuner och byggherrar för att de ska kunna hitta rätt information om materialens inneboende egenskaper och möjligheten att använda dem i framtida byggmiljöer. Det handlar bland annat om hur man kan återanvända uttjänta gummidäck, jord- och schaktmassor, olika slags aska, förorenad jord, stålslagg och industriellt slam.

På den nya sidan, som är ett samarbete mellan Luleå tekniska universitet, Ecoloop, Svensk Däckåtervinning och Ragnsells, kommer också pågående och tidigare forskning om material att presenteras. Här hittar du webbsidan.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.