nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nätverk ska främja hållbar upphandling

Nu startar ett nytt nätverk för hållbar upphandling. Målet är att offentliga verksamheter ska bli bättre på att ställa miljökrav.

  • Annons 1

En av medlemmarna i det nätverket är Thomas Rodén på Jönköpings kommun.

– Nätverket är ett bra initiativ till något som idag saknas. Här kan jag förhoppningsvis bidra med mina erfarenheter inom området samtidigt som jag får utbyte av idéer som kan förbättra för såväl upphandlingen som för miljön.

Miljöstyrningsrådet, MSR, står bakom nätverket. De vill lyfta miljöutmaningar i dagens offentliga upphandling, däribland uppföljning, avsaknad av statistik och brist på strategiska beslut.

– Vi vill på detta sätt möta ett efterfrågat behov samtidigt som vi vill passa på att ha en grupp upphandlare som kan vara med och bidra till att vår verksamhet ständigt utvecklas och förbättras. Något som gagnar hållbar upphandling i stort, säger Peter Nohrstedt, ansvarig för upphandling på Miljöstyrningsrådet.

Det första mötet äger rum i december. Deltagarna kommer bland annat att testa MSR:s nya databas för sociala och miljömässiga krav i upphandling.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.