nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Malmö kraftsamlar

Lyssna mer, bjuda in till dialog och fortsätta satsa på förbättringsarbete i skolan. Så vill Malmö stads chefer bygga social hållbar utveckling.

  • Annons 1

I ett öppet brev, som även publiceras i Skånska Dagbladet, går nu samtliga förvaltningsdirektörer och -chefer i Malmö stad ut och visar sitt engagemang för staden. De beskriver de utmaningar som finns i Malmö och pekar på hur de angriper dem för att nå social hållbarhet.

Bland annat ska det göras med hjälp av nya metoder och framför allt genom att ”lyssna på och inte minst bjuda in Malmöborna och andra som vill bidra till att göra Malmö till den stad vi vill leva i.”

Skola, sysselsättningen bland unga och trygghetsområdet är några av de områdena prioriteras i det arbetet, menar de 20 förvaltningscheferna. Bland annat pekas FemFokus för ökad trygghet i Malmö ut som en huvudspår inom det trygghetskapande arbetet, där Malmö stad tillsammans med Polisen fokuserar med gemensamma resurser. Inom skolan fortsätter det intensiva förbättrings- och utvecklingsarbetet. Höjda förväntningar på eleverna och fler vuxna förebilder är ett par vägar.

De lyfter också fram en nystartad jobbinkubator för sociala innovationer som bidrar till ökad sysselsättning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.