Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Isabella Lövin lämnar politiken

Politik Miljö- och klimatminister Isabella Lövin lämnar politiken, enligt ett inlägg på hennes Facebooksida. Det innebär att Miljöpartiet nu behöver hitta en ersättare både på språkrörsposten, och som miljö- och klimatminister.

Isabella Lövin lämnar politiken
Isabella Lövin.

Klimat- och miljöminister Isabella Lövin har beslutat sig för att lämna politiken. I ett inlägg på Facebook skriver hon att hon nu vill ägna tid åt sitt skrivande och åt familjen.

”Mitt beslut idag handlar i princip om ifall jag ska växla upp ytterligare och ge allt i politiken de kommande fem åren, eller ge möjlighet till ett nytt kvinnligt språkrör att tillsammans med Per Bolund som tillträdde förra året, ge partiet en riktig nystart. Det har inte varit ett lätt beslut, men jag känner att beslutet att runda av min tid i politiken är rätt”, skriver hon på Facebook.

Isabella Lövin sitter kvar till början av nästa år

Isabella Lövin sitter kvar som språkrör och minister tills dess att Miljöpartiet kunnat välja en ny kvinnlig företrädare. Jobbet som minister behåller hon tills dess att en efterträdare utsetts.

”Jag avser självklart fortsätta arbeta med full kraft som minister och språkrör tills språkrörsvalet är klart, i början på nästa år” skriver hon.

Här finns Facebookinlägget.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.