nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energiförbrukningen i industrin väntas sjunka

Energibehovet inom industri- och transportsektorn kommer de närmsta åren att vara lägre till följd av en sjunkande konjunktur, enligt Energimyndighetens prognos.

  • Annons 1

Energimyndigheten spår en nedgång i energiförbrukningen i både transport- och industrisektorn fram till 2014.

Produktionen förväntas stanna av i de flesta branscher på grund av den kommande konjunkturnedgången.

Samma resonemang gäller för transportsektorn men enligt prognosen kommer användningen av biodrivmedel att fortsätta öka. Mycket beror på kommande utredningar om kvotplikter inom branschen.

2012 är temperaturerna lägre än det relativt milda 2011 och det resulterar i en ökad elanvändning inom bostad och service på grund av uppvärmningen.

Elproduktionen i landet bedöms fortsätta öka och till följd av det tror Energimyndigheten att Sverige kommer att få ett överskott av el de kommande åren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.