nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Energiförbrukningen i industrin väntas sjunka

Energibehovet inom industri- och transportsektorn kommer de närmsta åren att vara lägre till följd av en sjunkande konjunktur, enligt Energimyndighetens prognos.

  • Annons 1

Energimyndigheten spår en nedgång i energiförbrukningen i både transport- och industrisektorn fram till 2014.

Produktionen förväntas stanna av i de flesta branscher på grund av den kommande konjunkturnedgången.

Samma resonemang gäller för transportsektorn men enligt prognosen kommer användningen av biodrivmedel att fortsätta öka. Mycket beror på kommande utredningar om kvotplikter inom branschen.

2012 är temperaturerna lägre än det relativt milda 2011 och det resulterar i en ökad elanvändning inom bostad och service på grund av uppvärmningen.

Elproduktionen i landet bedöms fortsätta öka och till följd av det tror Energimyndigheten att Sverige kommer att få ett överskott av el de kommande åren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.