nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Centrum för alternativa drivmedel

  • Annons 1

Miljönämnden i västra Götalandsregionen har beslutat sig för att stödja ett nationellt kunskapscentrum för alternativa drivmedel vid Chalmers i Göteborg. Det är tänkt att samla och tillvarata forskning inom området. Kunskapscentrumet ska ge vägledning vilka drivmedel som bäst lämpar sig med utgångspunkt från långsiktig hållbar utveckling. Centrumet vänder sig till producenter av drivmedel, bilindustrin samt annan tung industri och energibolag

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.