nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bygge
Hur ska byggbranschen bli mer cirkulär? Frågan debatteras i Almedalen på ett seminarium som arrangeras av Miljö & Utveckling. FOTO: AdobeStock

Almedalen: Ökad cirkularitet i byggsektorn – vad krävs?

Med representanter från både byggbolag, arkitektkontor och beställare vill Miljö & Utveckling lyfta frågan om vad som krävs för att öka cirkulariteten i byggsektorn.

  • Annons 1

Tisdagens seminarium handlar om byggsektorn, en av de sektorer i Sverige som skapar allra mest avfall. Att öka cirkulariteten är ett sätt att få ned mängden avfall och minska klimatpåverkan. Men det är svårt. NCC, som satsat på cirkularitet, meddelade i våras att man lägger ned satsningen Loop Rocks (läs mer här). Flera initiativ finns, men när blir det standard med återvunna byggmaterial vid nyproduktion och renovering?

Medverkande: Viveke Idh Återvinningsindustrierna, Ivana Kildsgaard, hållbarhetschef Tengbom, Christina Lindbäck, hållbarhetschef, NCC, Riksdagsledamot Emma Hult (MP), ordförande i civilutskottet

Debatten leds av Ingar Lindholm, chefredaktör Miljö & Utveckling
Tid och plats: 2 juli, 13.00-14.00 i Teatersalongen.

Läs mer: Här finns hela programmet för Miljö & Utveckling under Almedalsveckan

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4