​​”Elcykelpoolen skapar ett mer hållbart resande”

Elcyklar Det säger Rebecka Hovenberg (MP), miljökommunalråd i Linköping, när kommunen blir först i Sverige med en kommunal elcyckelpool.

​​”Elcykelpoolen skapar ett mer hållbart resande”
Linköping kommun

Som första kommun i Sverige är Linköping på gång med ett hyrsystem för elcyklar. De första cyklarna är tänkt att finnas på plats under senhösten 2018.

Fullt utbyggt kommer elcykelpoolen bestå av ungefär 200 elcyklar, uppställda på ett 20-tal strategiskt belägna stationer.

– Det känns jätteroligt att idén om ett hyrsystem för elcyklar nu är på väg att bli verklighet. Elcykelpoolen skapar ett mer hållbart resande och är ett viktigt steg på vägen mot vårt mål att vara koldioxidneutrala år 2025, säger Rebecka Hovenberg (MP), miljökommunalråd.

Tjänsten öppen för alla

Det kommunala fastighetsbolaget Sankt Kors föreslås få i uppdraget av kommunstyrelsen att ansvara för införandet och driften av elcykelpoolen.

– Elcykelpoolen kommer vara öppen för alla. En målgrupp som kommer ha stor nytta av den är de som pendlar till Linköping och de som snabbt behöver förflytta sig i jobbet. Även besökare och invånare kan ha stor användning för den, säger Gunnar Broman (L), ordförande Sankt Kors.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.