nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Podcasten leds av författaren, krönikören och programledaren Hanna Hellquist. FOTO: WWF

WWF släpper podcastserie om hav – vill nå yngre målgrupp

Nu lanserar Världsnaturfonden WWF ”Djuriskt kul” – en podcastserie för att uppmärksamma haven och djuren i dem, på teman som sex, relationer, föräldraskap och matvanor.

  • Annons 1

Podcasten leds av författaren, krönikören och programledaren Hanna Hellquist. Vid sin sida har hon WWF:s havsexperter Tom Arnbom och Inger Näslund.

– Vi berättar om hur djuren lever i haven och tar även upp djurrätt, utsläpp och plast i haven. I podden är vi mer personliga än vad vi normalt är och berättar ur egna erfarenheter. Jag forskar om arter i haven – oftast på Arktis, säger Tom Arnbom, havsexpert på WWF till Miljö & Utveckling.

Vill fånga ungas uppmärksamhet

Podden vänder sig till människor i alla åldrar, men tanken är att främst fånga barn och ungdomars intresse. 

– Vi vill att fler människor ska bli intresserade av naturen. I dag är det svårt att nå ut genom bruset – därför försöker vi göra det lättsamt och förståeligt, för att människor ska vilja engagera sig i naturen i framtiden. Det är inte några pekpinnar, utan mer ett budskap om att värna om haven. Efter denna podd kan det bli aktuellt att göra program om andra ämnen, säger Tom Arnbom.

– Det har varit så roligt att göra det här med Tom och Inger. Tom har levt med många konstiga havsdjur som finns, och är inte rädd för att skita ner sig. Han vet exakt hur en sjöelefant luktar ur munnen. Och Inger är ett under av kunskap och lugn. Hon har lärt mig mycket, säger Hanna Hellquist.

Podcastens fyra avsnitt kommer att släppas på fredagar, med start 20 oktober, och är del i WWF:s satsning på att uppmärksamma och engagera allmänhet, företag och politiker för att #räddahaven.

Lyssna på det första avsnittet här.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.