nr-logo

Hållbarhet i praktiken

WSP antar klimatanpassad bilpolicy

  • Annons 1

Konsultföretaget WSP har inlett ett arbete för att se över och minimera hela sin klimatpåverkan. Som ett led i detta arbete har WSP Sverige nyligen antagit en klimatanpassad bilpolicy som innebär att samtliga bilar ska vara miljöbilar enligt regeringens definition. Bilpolicyn kompletteras samtidigt med en kurs i sparsam körning för medarbetarna.

– Från den 1 januari 2008 ska samtliga nya förmånsbilar och tjänstebilar vi skaffar vara miljöbilar enligt regeringens definition, uppger Siv Axelsson, personal- och informationsdirektör på WSP Sverige, och fortsätter:

– De svenska företagens tjänstebilar utgör en mycket stor del av den totala bilmarknaden i Sverige, därför är det viktigt att vi på företagen också tar ett ansvar. Vi arbetar också med att införa bilpooler med miljöbilar på våra större kontor, allt för att om möjligt minska biltrafikens miljöbelastning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.