nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Webbverktyg om kommunernas miljöarbete

  • Annons 1

Naturvårdsverket har lanserat ett nytt verktyg på sin webbplats som ger allmänheten tillgång till databaser med information om kommunernas miljöinvesteringar, vilka åtgärder som görs och vilka effekter de har på miljö och klimat. Miljöinvesteringsregistret, MIR, visar information om bland annat investeringar, åtgärder och miljöeffekter både på detaljnivå och på en övergripande nivå.

 – I MIR kan man söka sig fram till den information man själv är intresserad av, tillexempel vilka investeringar som görs inom trafiksektorn i den egna kommunen eller regionen och vilka miljöeffekter det ger, säger Gunnel Horm, chef för enheten för investeringsprogram vid Naturvårdsverket.

 

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.