nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Webbkurs för grön upphandling

  • Annons 1

Miljöstyrningsrådet startar en webbaserad utbildning i miljöanpassad upphandling. Tanken är att upphandlare ska bli bättre på att ställa relevanta och välformulerade miljökrav vid upphandling och inköp. Utbildningen är en del i Miljöstyrningsrådets arbete för med att vägleda upphandlare som vill arbeta för en hållbar utveckling genom att miljöanpassa sina inköp.

Kursen omfattar allt från grundläggande kunskap om hur man bäst använder miljökrav till kortfattad information om så kallade livscykelkostnadsberäkningar. Kursen tar ca en timme i anspråk och avslutas med ett test som vid tillräckligt stort antal rätta svar ger kursdeltagaren ett diplom.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.