nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Webbar ska stötta hållbarhetsarbetet

Behöver du handfast stöd i hållbarhetsarbetet? IVL Svenska Miljöinstitutet jobbar med att utveckla webbplatser som ska stötta olika branscher i deras hållbarhetsarbete.

  • Annons 1

Hittills har IVL tagit fram webbplatser för tre olika branscher och har två på gång. Framförallt vänder man sig till små- och medelstora företag. Webbplatsen www.alltomstad.se stöttar lokalvårdare och andra i branschen när det gäller städtjänster och hur man kan jobba för att minska miljöpåverkan och förbättra arbetsmiljön. Bageribranschen har fått en egen webbplats med tips för bagerier, arbetsplatsguiden ger stöd i arbetsmiljöarbetet i stort och just nu jobbar man med att utveckla två nya webbplatser som handlar om svetsning och andningsskydd. Planer finns också på en webbplats för reningsverk.

– Små företag vill ofta ha handfasta tips och råd om vad de ska göra och hur de ska lösa olika problem. Det gäller också i deras miljö- och arbetsmiljöarbete, säger Ann-Beth Antonsson, IVL.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.