nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Webbar ska stötta hållbarhetsarbetet

Behöver du handfast stöd i hållbarhetsarbetet? IVL Svenska Miljöinstitutet jobbar med att utveckla webbplatser som ska stötta olika branscher i deras hållbarhetsarbete.

  • Annons 1

Hittills har IVL tagit fram webbplatser för tre olika branscher och har två på gång. Framförallt vänder man sig till små- och medelstora företag. Webbplatsen www.alltomstad.se stöttar lokalvårdare och andra i branschen när det gäller städtjänster och hur man kan jobba för att minska miljöpåverkan och förbättra arbetsmiljön. Bageribranschen har fått en egen webbplats med tips för bagerier, arbetsplatsguiden ger stöd i arbetsmiljöarbetet i stort och just nu jobbar man med att utveckla två nya webbplatser som handlar om svetsning och andningsskydd. Planer finns också på en webbplats för reningsverk.

– Små företag vill ofta ha handfasta tips och råd om vad de ska göra och hur de ska lösa olika problem. Det gäller också i deras miljö- och arbetsmiljöarbete, säger Ann-Beth Antonsson, IVL.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.