nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Walmart kraftsamlar för förnybar energi

Walmart har satt upp nya mål för att öka andelen förnybar energi och att minska energiförbrukningen. Det slutgiltiga målet är att drivas av 100 procent förnybar energi.

  • Annons 1

Till den 31 december år 2020 ska Walmart drivas av sju miljarder kilowattimmar förnybar energi globalt varje år, en ökning på 600 procent jämfört med 2010 års nivåer. Siffran beräknas stor nog för att stänga två amerikanska kraftverk. Walmart ska också minska energiförbrukningen per kvadratmeter med 20 procent jämfört med 2010 års nivåer. Detta står klart sedan vd Mike Duke presenterade företagets nästa energisteg.

Hur stor andel som drivs av förnybar energi idag har företaget inte gått ut med. Dock säger de att deras byggnader drivs av 1,1 miljarder kilowattimmar förnybar energi, motsvarande förbrukningen för en amerikansk stad med 250 000 människor.

Företaget, som redan idag använder sig av förnybar energi och främst solenergi, hoppas att enbart i USA installera solpaneler på 1 000 tak och byggnader till 2020. De kommer också att utveckla projekt inom vindenergi, bränsleceller och andra tekniker. För att utvärdera energistrategin har Walmart haft hjälp av World Resource Institute, WRI.

För att lyckas med sina mål inom energieffektivisering ska Walmart öka andelen led-belysning och leta efter teknik som finns på marknaden idag, exempelvis högeffektiva kylsystem och kontrollsystem för byggnader.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.