nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Wallenstam investerar i vindkraft

2012 ska Wallenstam-koncernen vara helt självförsörjande på förnybar el. Nu satsar man 390 miljoner kronor i svensk vindkraft.

  • Annons 1

Elva vindkraftverk ska byggas i Gästrikland, Bohuslän och Skåne. För att fastighetsbolaget Wallenstam ska bli självförsörjande på förnybar el krävs en installerad effekt på cirka 100 megawatt. Hittills har man fattat beslut om investeringar i vindkraft motsvarande en effekt på cirka 70 megawatt.

– Vi fortsätter att leta blåsiga lägen över landet för att vid utgången av 2012 kunna förse oss själva och våra kunder fullt ut med förnybar el. säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Wallenstam äger och driver idag vindkraftsparker i Sölvesborg, Kristianstad, Vara, Uddevalla, Mellerud och Vansbro och har totalt elva verk i drift.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.