nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Wallenstam investerar i vindkraft

2012 ska Wallenstam-koncernen vara helt självförsörjande på förnybar el. Nu satsar man 390 miljoner kronor i svensk vindkraft.

  • Annons 1

Elva vindkraftverk ska byggas i Gästrikland, Bohuslän och Skåne. För att fastighetsbolaget Wallenstam ska bli självförsörjande på förnybar el krävs en installerad effekt på cirka 100 megawatt. Hittills har man fattat beslut om investeringar i vindkraft motsvarande en effekt på cirka 70 megawatt.

– Vi fortsätter att leta blåsiga lägen över landet för att vid utgången av 2012 kunna förse oss själva och våra kunder fullt ut med förnybar el. säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Wallenstam äger och driver idag vindkraftsparker i Sölvesborg, Kristianstad, Vara, Uddevalla, Mellerud och Vansbro och har totalt elva verk i drift.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.