nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Elin Axelsson, hållbarhetschef på Wackes. FOTO: Wackes

Wackes tillsätter sin första hållbarhetschef

Elin Axelsson får den nyinrättade tjänsten som hållbarhetschef på Wackes.

  • Annons 1

– Det krävs ambition, helhetstänk och förståelse som omfattar allt från design och trender, till materialval, tillverkning och logistik för att säkra att inköpskanaler håller hög kvalitet och uppfyller hållbarhetsmål som miljökrav och uttalade riktlinjer för socialt ansvarstagande, säger Elin Axelsson.

Hon har lång erfarenhet av kvalitetshantering med stort fokus på riskhantering inom modeindustrin och internationella varumärken.

– Att rekrytera en hållbarhetsansvarig är ytterligare ett steg för oss att ta ansvar. Den kompetens och erfarenhet Elin bidrar med kompletterar det arbete vi påbörjat. Som helhetsleverantör kan vi säkra upp hela leverantörskedjan, säger Thomas Davidsson, vd på Wackes.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.