nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Volkswagen miljöbästa bil

Två gasbilar från Volkswagen, Passat TSI Ecofuel och Touran TSI Ecofuel, toppar listan av årets upplaga i Gröna Bilisters tävling Miljöbästa bil.

  • Annons 1

–Det är mycket roligt för oss. Bilarna är ett resultat av ett långt utvecklingsarbete, och utmärkelsen är ett kvitto på att vi landat rätt, säger företagets informationschef Marcus Thomasfolk.

Urvalet till Miljöbästa bil 2010 har skett i två steg. Först har Gröna Bilister gjort en lista på bilar som:

a. Inte släpper ut mer än 110 gram CO2/km för fossildrivna bilar

b. Mindre än 70 gram fossil CO2/km för biobränsledrivna bilar

c. Minst Euro NCAP 5+2, eller 5 enligt nya systemet.

d. ESP som standard

e. Kan levereras till kund senast sista augusti 2010

Sedan har fyra jurygrupper som bestått av barnfamiljer, pensionärer, miljöchefer och motorjournalister fått provköra bilarna och välja ut sina tre favoriter. Volkswagen vann i samtliga fyra klasser

– Vi tycker det här är en formidabel bedrift. Att vinna fyra helt olika jurygruppers hjärta, som bedömer efter helt olika kriterier, gör bara en mästare, kommenterar Jakob Lagercrantz, ordförande i Gröna Bilister.

Topplistan, när Gröna Bilister summerat jurygruppernas poäng, hade Volkswagen Passat 1,4 TSI Ecofuel på första plats, Volkswagen Touran TSI Ecofuel på andra, och tre bilar på delad tredjeplats (BMW 320 D, Saab 9.3 samt Ford Focus FFV).

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.