nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vindkraften skapar 12 000 nya jobb Sverige

  • Annons 1

12 000 nya jobb fram till år 2020 inom Sveriges vindkraft. Med redan befintliga jobb blir det totalt 14 000 personer som kommer att arbeta inom industrin. Det menar utredaren Nils Andersson som på Svensk vindenergis uppdrag har kartlagt vilka förutsättningar som finns för att etablera en inhemsk vindkraftsindustri i Sverige.

Nittio procent av den europeiska vindkraftsindustrin är idag belägen i Danmark, Tyskland och Spanien. Sverige saknar dock renodlade vindkraftstillverkare.

Rapporten ”Jobb i medvind” visar att en satsning på inhemsk vindkraftsindustri inte bara skapar tusentals arbetstillfällen utan också kan ge upp till 35 miljarder kronor per år i försäljning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4