nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vill ha tuffare mål för transportsektorn

Sveriges mål om att ha 10 procent förnybar energi i transportsektorn 2020 kommer att överträffas redan nästa år. Svebio vill nu att regeringen höjer målsättningen.

  • Annons 1

Att Sverige ligger så bra till visar Energimyndighetens kortsiktsprognos, som publicerades i veckan. Reedamn 2012 kommer Sverige att passera målet om 10 procent.

Svebio vill nu att regeringen höjer målsättningen till minst 25 procent förnybart i transportsektorn 2020 och att 20 procent av detta är biodrivmedel.

–  Regeringen måste nu föreslå ett högre mål för 2020, annars avstannar omställningen i transportsektor, säger Svebios vd Gustav Melin i en kommentar.

Han menar också att det är dags att regeringen klarlägger de långsiktiga spelreglerna för biodrivmedlen,

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4