nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vill ha tuffare mål för transportsektorn

Sveriges mål om att ha 10 procent förnybar energi i transportsektorn 2020 kommer att överträffas redan nästa år. Svebio vill nu att regeringen höjer målsättningen.

  • Annons 1

Att Sverige ligger så bra till visar Energimyndighetens kortsiktsprognos, som publicerades i veckan. Reedamn 2012 kommer Sverige att passera målet om 10 procent.

Svebio vill nu att regeringen höjer målsättningen till minst 25 procent förnybart i transportsektorn 2020 och att 20 procent av detta är biodrivmedel.

–  Regeringen måste nu föreslå ett högre mål för 2020, annars avstannar omställningen i transportsektor, säger Svebios vd Gustav Melin i en kommentar.

Han menar också att det är dags att regeringen klarlägger de långsiktiga spelreglerna för biodrivmedlen,

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.