nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vill ha internationell tribunal för miljöbrott

Nnimmo Bassey, ordförande för organisationen Friends of Earth och mottagare av Right Livelihood-priset 2010, vill få fast miljöbrottslingarna. En internationell tribunal för miljöbrott är hans förslag.

  • Annons 1

– Oljeföretag som är verksamma i Nigerdeltat fortsätter att gå fria från ansvar. Idag är utsläppen större än tidigare och gasen som medvetet bränns upp för att underlätta hanteringen av oljan för bolagen fortsätter att spy ut koldioxid och gift i oförminskad styrka. Detta förstör människors uppehälle och bidrar till att den förväntade livslängden i Nigerdeltat endast är 41 år, säger Nnimmo Bassey, som själv kommer från Nigeria.

Han anser att brott mot miljön och de som är ansvariga för dessa inte får förbli ostraffade och tycker att det är dags att sätta upp en internationell tribunal för miljöbrott.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.