nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vill ha internationell tribunal för miljöbrott

Nnimmo Bassey, ordförande för organisationen Friends of Earth och mottagare av Right Livelihood-priset 2010, vill få fast miljöbrottslingarna. En internationell tribunal för miljöbrott är hans förslag.

  • Annons 1

– Oljeföretag som är verksamma i Nigerdeltat fortsätter att gå fria från ansvar. Idag är utsläppen större än tidigare och gasen som medvetet bränns upp för att underlätta hanteringen av oljan för bolagen fortsätter att spy ut koldioxid och gift i oförminskad styrka. Detta förstör människors uppehälle och bidrar till att den förväntade livslängden i Nigerdeltat endast är 41 år, säger Nnimmo Bassey, som själv kommer från Nigeria.

Han anser att brott mot miljön och de som är ansvariga för dessa inte får förbli ostraffade och tycker att det är dags att sätta upp en internationell tribunal för miljöbrott.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.