nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vill ha CSR i ägardirektiv för kommunala bolag

Borgerliga oppositionsalliansen i Västerås vill att det införs CSR-krav i ägardirektiven för kommunala bolag.

  • Annons 1

Västeråsalliansen består av partierna M, C, FP och KD. I en motion föreslår de att kommunstyrelsen beslutar om att ”i samband med beslut om ägardirektiv till helägda bolag arbeta in uppdrag om Corporate Social Responsibility, CSR, och för våra delägda bolag arbeta för att ägardirektiven kompletteras med uppdrag om CSR.”

På sin sajt skriver partierna att det är viktigt att vara tydlig i samband med stadens ägardirektiv mot hel- och delägda bolag och att CSR innebär att vara en god samhällsaktör samt att arbetet ska maximera bidraget till en hållbar utveckling men också skapa långsiktig lönsamhet.

Partierna tycker också att stadens bolag ska kunna stödja välgörande ändamål som har en koppling till bolagets närområde.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.