nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vill främja återanvändning

Ska ni flytta och rensa ut kontoret, eller bara behöver bli av med gamla grejer? Nu finns en ny webbsida som främjar återanvändning.

  • Annons 1

På rensavinden.nu är det gratis att annonsera och det krävs inget medlemsskap eller konto för att lägga upp saker. De som hittar ett intressant objekt skickar ett sms som kostar tio kronor till Rensa vinden med annonsnumret och får därmed ensamrätt på annonsörens kontaktuppgifter samtidigt som annonsen försvinner från hemsidan. Hämtning får annonsör och spekulant själva komma överens om.

– Enligt en undersökning vi gjort är folk trötta på att få en massa samtal och email från oseriösa personer när de har lagt ut annonser på sidor där deras kontaktinfo syns i annonsen. Därför har vi tagit fram den här unika först-till-kvarn-funktionen, säger Fredrik Doverot som ligger bakom idén.

Av Rensa vindens intäkter går 15 procent till svenska miljöorganisationer.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.