nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Lina Cederlöf och Linda Norrman på Sustainergies projektleder programmet.
Lina Cederlöf och Linda Norrman på Sustainergies projektleder programmet.

Vill du bli mentor? Nu har du chansen

Vill du bli mentor för en student med hållbarhet som inriktning? Just nu kan du anmäla ditt intresse hos Sustainergies som till hösten anordnar mentorskapsprogram i Stockholm, Göteborg, Lund och Malmö.

  • Annons 1

Sedan tre år tillbaka, anordnar Sustainergies mentorskapsprogram för studenter med hållbarhetsengagemang. Konceptet är en del i arbetet med att på olika plan skapa karriärmöjligheter för studenter. Tidigare har programmet pågått i Stockholmsregionen, men till hösten startar de även i Göteborg och Malmö/Lund.

Programmet pågår under ett år och idén är att sammanföra hållbarbarhetsengagerade studenter med mentorer som arbetar inom hållbarhetsområdet. 10 studenter matchas med en mentor och sedan träffas gruppen under ett års tid i både gemensamma och individuella träffar.

– Som mentor i programmet får man möjlighet att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Man får nya perspektiv på sin yrkesroll, men också tillfredsställelsen i att se en ung människa växa, säger Linda Norrman, projektledare för hållbart mentorskap på Sustainergies.

Idag har Sustainergies cirka 100 personer i sin mentorbank, men de vill gärna ha fler.

– Ju fler mentorer vi har, desto lättare är det för oss att göra en bra matchning, säger Linda Norrman.

Här kan du läsa mer om programmet

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.