nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vilja att betala för minskad växthuseffekt

  • Annons 1

Åtta av tio svenskar, eller 81 procent kan tänka sig att betala fem procent mer för varor och tjänster från företag som arbetar för att begränsa växthuseffekten, enligt en attitydundersökning där 1 000 personer tillfrågats. 17 procent vill inte betala mer och tre procent vet inte. Bakom undersökningen står Naturvårdsverket.

 – Mätningen tyder på att de svenska konsumenterna kommer att belöna de företag som tar täten i arbetet med att reducera näringslivets klimatpåverkan. Dessa företag kan bli framtidens vinnare, säger Lars-Erik Liljelund, generaldirektör på Naturvårdsverket.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) skapar stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Electrolux söker grön finansiering

Nu lanserar vitvarujätten Electrolux ett ramverk för gröna obligationer. Detta för att ta in medel som öronmärks för investeringar som ska bidra till minskad miljöpåverkan från företagets produkter och verksamhet.

Frivilligt regelverk ska öka möjligheterna till skadestånd

Även de som lever i laglöst land och utsätts för brott mot mänskliga rättigheter, ska kunna få hjälp av juridik framöver. Den svenske advokaten Claes Cronstedt och elva andra jurister har föreslagit ett frivilligt regelverk som utgår från New York-konventionen. Den gör att alla kan söka skadestånd från företag i hela världen inför skiljedomstol.