nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Viktigt med bra samarbete i stadsbyggnadsprojekt

  • Annons 1

Delegationen för hållbara städer har tillsammans med Naturvårdsverket gjort en undersökning som visar att ett bra samarbete mellan kommuner och näringsliv i stadsbyggnadsprojekt leder till bra projektresultat. Det finns fem faktorer som identifierades i undersökningen av tidigare statliga investeringsstöd. Dessa fem faktorer är särskilt avgörande för att samverkan mellan kommuner och näringsliv ska fungera. Men det finns även en stark samband mellan bra samarbete och hur väl man bedömer att projektens mål har uppnåtts.

Rapporten Modell för framgångsrik samverkan mellan kommuner och näringsliv kan laddas ned på Delegationens webbplats: www.hallbarastader.gov.se

Fem faktorer som är avgörande för att ett samarbete ska fungera bra:

1. Hur målen var förankrade hos näringslivet.

2. Näringslivets kunskap för det offentligas intressen och villkor.

3. Det offentligas kunskap för näringslivets intressen och villkor.

4. Ekonomisk nytta.

5. Organisatoriska förutsättningar för samarbete mellan det offentliga och näringslivet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.