nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Verktyg för utveckling av elmotorer prisas

  • Annons 1

Forskarna Juliette Soulard och Stephan Meier har utsetts till vinnare i entreprenörsprogrammet Startup, som arrangeras av Sting i samarbete med KTH Innovation och Innovationsbron Mitt. De belönas för verktyget Emetor, ett webbaserat verktyg som redan används i utveckling av nya, mer effektiva elmotorer. I den utvecklingen av Emetor har en rad industriföretag deltagit genom Kompetens Centrum i Elkraftteknik och idag utvärderas resultaten av bland andra Husqvarna och ITT Flygt.

Juryns motivering: ”För en lösning som kan bli en central del i hanteringen av klimatproblematiken, kopplat till en tydlig och realiserbar affärsidé, och till ett team med brant lärkurva och stor potential”.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.