nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Verktyg för grönare it

  • Annons 1

It-konsultföretaget Kerfi lanserar en tjänst, Grön IT Audit, som ska hjälpa företag och organisationer att minska energiförbrukning och miljöpåverkan från it-utrustning. Dessutom kan tjänsten användas för att minska företagets övriga miljöpåverkan med hjälp av it.

– Vi ser att den gröna aspekten får en allt större betydelse vid it-investeringar i takt med att företagen förstår att det handlar både om förbättrad miljö och ekonomi, säger Stig-Göran Flemström, som är ansvarig för den nya tjänsten på Kerfi.

Tjänsten går ut på att jämföra verksamheten med andra inom samma bransch och med samma förutsättningar. Företaget blir därefter certifierat som ett kvitto på att man arbetar aktivt för grönare it.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.