nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Verktyg för grön it

  • Annons 1

I våras lanserade branschorganisationen IT&Telekomföretagen ett nytt Grön it-index. Nu kommer nästa steg där man tagit fram två nya konkreta verktyg som ska göra det möjligt för företag att minska miljöbelastningen med hjälp av teknik. Verktyget Grön-o-metern ska hjälpa företag att införa Grön it i den egna organisationen. Branschorganisationen presenterar också ett nytt webbaserat verktyg som företag kan använda för att mäta hur de själva ligger till mot Grön it-indexet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.