nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Verktyg avslöjar trycksakers miljöpåverkan

  • Annons 1

Ett nytt it-baserat verktyg räknar ut broschyrers och andra trycksakers avtryck på miljön. Hjälpmedlet kan användas av tryckerikunder för att beräkna vilket alternativ som har minsta miljöpåverkan. I analysen ingår exempelvis papperstyp, transporter och var elen kommer från i tillverkningslandet.

– Vår ambition är att systemet också ska kunna jämföra trycksaker med elektronisk media. Kunden får då chansen att göra ett ännu bättre miljöval, säger Daniel Eriksson, affärsansvarig på Elicit, som står bakom verktyget.

Verktyget är framtaget för tryckerikoncernen Taberg Media Group. Anders Christensson, kvalitets- och miljöansvarig på företaget, menar att man framöver även funderar på att inkludera hur skogen påverkas av papperstillverkning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.