nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Växthusodling i storstads- miljö fick innovationspris

  • Annons 1

Plantagon International korades till vinnare i innovationstävlingen Innovator 100 under årets Globe Forum. Miljö & Utveckling har tidigare skrivit om Plantagon, som ägs av den nordamerikanska ursprungsbefolkningen Onondaga, och utvecklar tekniker för växthusodling i storstadsmiljö, så kallad vertical farming. De har nu lyckats utveckla ett växthus som kan producera ekologisk mat med ren luft och vatten där närheten till konsumenterna innebär både en lägre kostnad och en renare miljö.

Vinnaren av Innovator 100 får möjlighet till coachning och stöd att utveckla sin affärsidé. Målsättningen för de övriga tio finalisterna är att de ska matchas med investerare och affärspartners.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.