nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Växthusodling i storstads- miljö fick innovationspris

  • Annons 1

Plantagon International korades till vinnare i innovationstävlingen Innovator 100 under årets Globe Forum. Miljö & Utveckling har tidigare skrivit om Plantagon, som ägs av den nordamerikanska ursprungsbefolkningen Onondaga, och utvecklar tekniker för växthusodling i storstadsmiljö, så kallad vertical farming. De har nu lyckats utveckla ett växthus som kan producera ekologisk mat med ren luft och vatten där närheten till konsumenterna innebär både en lägre kostnad och en renare miljö.

Vinnaren av Innovator 100 får möjlighet till coachning och stöd att utveckla sin affärsidé. Målsättningen för de övriga tio finalisterna är att de ska matchas med investerare och affärspartners.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4