nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Växthusgashalter i atmosfären slår rekord

  • Annons 1

Utsläppen av växthusgaser har minskat under det här året, till stor del på grund av den ekonomiska krisen. Men koncentrationen av koldioxid och andra växthusgaser i atmosfären fortsätter att öka. Enligt FNs Världsmeteorologiorganisation WMO var halterna under 2008 de högsta sedan förindustriell tid. Siffrorna presenterades i veckan i WMOs rapport Greenhouse Gas Bulletin.

Rapporten visar att koldioxidhalten i fjol var 385,2 ppm, en ökning med 2 ppm från året innan.

Sedan 1750 har koldioxid bidragit mest av alla växthusgaser till den globala uppvärmningen och halten av växthusgasen i atmosfären har ökat med 38 procent, främst på grund av mänskliga aktiviteter såsom avskogning, utsläpp av fossila bränslen och förändringar i markanvändning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.