nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klimatkompensation ska helst anknyta till den egna verksamheten, till exempel jordbruk om du arbetar med livsmedel. FOTO: Växjö kommun

Växjö med och startar europeiskt nätverk för ekologisk mat

Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som grundar nätverket Organic Cities Network Europe.

  • Annons 1

De medgrundarna av nätverket är Paris i Frankrike, Wien i Österrike, Nürnberg i Tyskland, Corrence i Frankrike, Porec i Kroatien och Seeham i Österrike, samt organisationen Città del bio i Italien.

Målet är god, hälsosam, ekologisk mat för regionernas invånare. Nätverket kommer ha ett kontor i Bryssel som ska samköra olika städers arbete men också jobba för att organisationen ska påverka politiken, genom faktaunderlag och information.

Nürnberg som står för ordförandeskapet

Första året har Nürnberg ordförandeskapet i nätverket.

– Vi ska utbyta erfarenheter och sprida goda exempel. Växjö kommun har högt ställda mål kring maten och har kommit en bra bit på vägen, men här kan vi ta del av vad andra gör. Det kan till exempel handla om att nå våra mål kring Växjöbornas konsumtion och hur vi kan jobba mer tillsammans med våra invånare, säger Magnus P Wåhlin (MP), Växjö kommuns representant i nätverket.

Att Växjö kommun finns med bland de sju städerna beror bland annat på utmärkelsen Green Leaf Award 2018 som Växjö tilldelats och det årliga evenemanget MAT som väckt stort intresse i Europa.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4