nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vattenmelon framtidens bränsle?

  • Annons 1

Juice från vattenmelon som inte duger till försäljning skulle kunna användas för att framställa etanol. Det visar en ny studie av Benny Bruton och Vincent Russo från USDA-ARS, South Central Agricultural Research Laboratory, och Wayne Fish.

Varje år ratas hundratusentals ton av vattenmelon på grund av fläckar eller konstiga former, dessa meloner lämnas på fälten och plogas ned i marken. Men juicen från melonerna skulle istället kunna jäsas och användas direkt som förnybart bränsle, eller som ett komplement till andra grödor.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.