nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vattenmelon framtidens bränsle?

  • Annons 1

Juice från vattenmelon som inte duger till försäljning skulle kunna användas för att framställa etanol. Det visar en ny studie av Benny Bruton och Vincent Russo från USDA-ARS, South Central Agricultural Research Laboratory, och Wayne Fish.

Varje år ratas hundratusentals ton av vattenmelon på grund av fläckar eller konstiga former, dessa meloner lämnas på fälten och plogas ned i marken. Men juicen från melonerna skulle istället kunna jäsas och användas direkt som förnybart bränsle, eller som ett komplement till andra grödor.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.