nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vattenfall utvecklar brittisk vindkraft

Vattenfall och ScottishPower Renewables har tilldelats rättigheterna att utveckla en stor havsbaserad vindkraftspark utanför Englands östkust i Nordsjön. Förhoppningen är att parken ska producera hushållsel till fyra miljoner hushåll årligen.

  • Annons 1

Tillståndet är en del i ”Round 3”, brittiska The Crown Estates program för utveckling av havsbaserad vindkraft. Tidiga undersökningar tyder på att vindkraftområdet i East Anglia har potential att uppnå en kapacitet på ca 7 200 MW. Ett specialistteam har nu börjat studera de tekniska utmaningarna i East Anglia-zonen och undersöka eventuella miljöeffekter. ScottishPower Renewables och Vattenfall hoppas kunna lämna in den första tillståndsansökan 2012. Om den godkänns, och andra nödvändiga interna beslut fattas, förväntas bygget att kunna påbörjas 2015 och genomföras stegvis. East Anglia är en av nio zoner som delades ut i The Crown Estates tredje licensrunda.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4