nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vattenfall tar sikte på havsenergi

  • Annons 1

Vattenfall har förvärvat 51 procent av det irländska företaget Pandion, som utvecklar lägen för havsenergi, för cirka fem miljoner kronor. Pandion har ansökt om byggplatser för havsenergi på Irlands västkust. Tanken är att bygga anläggningar för 250 MW el, där det är tekniskt och ekonomiskt genomförbart. För Vattenfall är investeringen i Pandion ett första steg mot den framväxande marknaden för havsenergi.

– Havsenergi har stor potential att bidra till förverkligandet av Vattenfalls klimatvision att vara klimatneutrala till 2050. Det är viktigt för att vi ska nå våra tillväxtmål, som är baserade på förnybara energikällor, kärnkraft och kol med CCS-teknik, säger Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson i en kommentar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.