nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vattenfall tar sikte på havsenergi

  • Annons 1

Vattenfall har förvärvat 51 procent av det irländska företaget Pandion, som utvecklar lägen för havsenergi, för cirka fem miljoner kronor. Pandion har ansökt om byggplatser för havsenergi på Irlands västkust. Tanken är att bygga anläggningar för 250 MW el, där det är tekniskt och ekonomiskt genomförbart. För Vattenfall är investeringen i Pandion ett första steg mot den framväxande marknaden för havsenergi.

– Havsenergi har stor potential att bidra till förverkligandet av Vattenfalls klimatvision att vara klimatneutrala till 2050. Det är viktigt för att vi ska nå våra tillväxtmål, som är baserade på förnybara energikällor, kärnkraft och kol med CCS-teknik, säger Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson i en kommentar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.