nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vattenfall och Nuon går samman

  • Annons 1

Svenska Vattenfall och nederländska Nuon går samman och ska skapa ett ledande europeiskt energibolag. Partnerskapet innebär bland annat en stark strävan att utöka investeringarna i förnybar energi och utveckla tekniker för koldioxidavskiljning och lagring (CCS). Man har också som mål att uppnå en ledande ställning inom vindkraft till havs i Europa.

– I Vattenfalls planer ingår det att sänka koldioxidutsläppen kraftigt från Nuons nuvarande produktion till 2020, genom att bland annat byta ut fossila bränslen mot biobränsle samtidigt som de investerar offensivt i annan förnybar produktion, kommenterar näringsminister Maud Olofsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4