nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vattenfall och Nuon går samman

  • Annons 1

Svenska Vattenfall och nederländska Nuon går samman och ska skapa ett ledande europeiskt energibolag. Partnerskapet innebär bland annat en stark strävan att utöka investeringarna i förnybar energi och utveckla tekniker för koldioxidavskiljning och lagring (CCS). Man har också som mål att uppnå en ledande ställning inom vindkraft till havs i Europa.

– I Vattenfalls planer ingår det att sänka koldioxidutsläppen kraftigt från Nuons nuvarande produktion till 2020, genom att bland annat byta ut fossila bränslen mot biobränsle samtidigt som de investerar offensivt i annan förnybar produktion, kommenterar näringsminister Maud Olofsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.