nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vattenfall och Nuon går samman

  • Annons 1

Svenska Vattenfall och nederländska Nuon går samman och ska skapa ett ledande europeiskt energibolag. Partnerskapet innebär bland annat en stark strävan att utöka investeringarna i förnybar energi och utveckla tekniker för koldioxidavskiljning och lagring (CCS). Man har också som mål att uppnå en ledande ställning inom vindkraft till havs i Europa.

– I Vattenfalls planer ingår det att sänka koldioxidutsläppen kraftigt från Nuons nuvarande produktion till 2020, genom att bland annat byta ut fossila bränslen mot biobränsle samtidigt som de investerar offensivt i annan förnybar produktion, kommenterar näringsminister Maud Olofsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4