nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vattenfall investerar i vind

Igår tog Vattenfall det första spadtaget till en ny stor vindkraftspark. Investeringen på en halv miljard kronor kan redan i slutet av året förse 16 000 hushål med el.

  • Annons 1

Vattenfall har tecknat avtal med Siemens om leverans av elva vindkraftverk till Hjuleberg utanför Falkenberg. När vindkraftsparken tas i bruk i slutet av 2013 kommer den att förse omkring 16 000 hushåll med el.

– Hjuleberg är speciell för Vattenfall av flera anledningar. Den blir vår största landbaserade vindkraftpark i södra Sverige. Dessutom ligger den i elområde fyra som nu får ett betydande tillskott av förnybar energi, säger Eva Vitell, chef för vindkraftprojekt i Sverige.

Idag har Vattenfall drygt 900 vindkraftverk som tillsammans genererar 3,8 TWh.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.