nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vattenfall i samarbete för koldioxidavskiljning

  • Annons 1

Vattenfall går med i samarbetsprojektet Oxycoal UK. Projektet har som mål att utveckla en konkurrenskraftig Oxyfuelteknik för avskiljande av koldioxid. Det innebär att kol eldas i en blandning av nästan rent syre och återcirkulerade förbränningsgaser för att slutprodukten ska bli en gas med hög halt av koldioxid som kan renas och kondenseras för transport och lagring.

Projektet Oxycoal UK leds av teknikleverantören Doosan Babcock och drivs av en grupp industrisponsorer och universitetspartners. Vattenfall går in med omkring fyra miljoner kronor i projektet.

Projektet kommer att pågå till november 2009, med två års möjlig förlängning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.