nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vattenfall bygger Sveriges största vindkraftverk 

  • Annons 1

Vattenfall bygger i höst ytterligare ett vindkraftaggregat på Näsudden på södra Gotland. Det nya aggregatet blir, enligt Vattenfall, större än något annat vindkraftverk hittills i Sverige. Namnet blir Olsvenne 2 efter den lokala fastighetsbeteckningen. Olsvenne 2 blir ett av de första vindkraftverken i världen i den nya storleksklass, som flera tillverkare nu håller på att etablera. Navhöjden är 80 meter och rotordiametern 90 meter. Generatorns märkeffekt är 3 MW och vindkraftverket beräknas komma att producera 8 GWh per år. Fundamentet blev nyligen färdigt och vindkraftverket kommer att monteras i början av november.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.