nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vätgastaxi i täten på Midnattsloppet

I helgen är det dags för Midnattsloppet i Stockholm, ett evenemang där drygt 37 000 personer väntas delta. En vätgastaxi kommer att ta täten för att visa löparna rätt väg.

  • Annons 1

Taxi 020 sponsrar loppet och har valt att visa upp sin första vätgasdrivna taxibil, en Hyundai ix35 Fuel Cell. Bilen släpper inte ut någon koldioxid, utan det enda som kommer från avgasröret är vattenånga. I dag finns det fyra stycken ix35 Fuel Cell på den svenska vägarna . 2015 beräknar man sälja mellan 10-15 bilar. I dagsläget finns en certifierad bränslecellsverkstad i Malmö och under 2015 kommer minst två stationer till att sättas i drift, en i Göteborg och en i Stockholm, enligt Taxi 020.

– Vätgasbilar är ett mycket bra alternativ, men i dagsläget finns det inte tillräckligt många vätgasstationer. Vi följer dock utvecklingen på marknaden. Vi planerar att erbjuda våra kunder möjlighet till vätgastaxi så snart infrastrukturen är på plats, säger Frederick Scholander, marknadschef och informationsansvarig på Taxi 020.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4