nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Västtrafik tar hjälp av bilister för att locka nya kunder

Det finns många anledningar till att inte åka kollektivt. Det menar åtminstone bilister själva. Nu tar Västtrafik hjälp av inbitna bilister för att locka nya kunder.

  • Annons 1

I en undersökning som Västtrafik gjort bland västsvenskarna gillar 92 procent kollektivtrafik – men bara 27 procent åker kollektivt regelbundet. Under oktober lanserar Västtrafik en provåkningskampanj med mål att fördubbla antal resenärer i kollektivtrafiken till 2025. 200 000 utvalda bilister kommer att få ett erbjudande hem i brevlådan.

Inför kampanjen har Västtrafik intervjuat ett hundratal mer eller mindre inbitna bilister som fått förklara varför de inte reser kollektivt. Några av förklaringarna har skildrats i filmklipp som nu släpps i sociala medier.

– Intervjuerna med bilister visar att det finns tusen anledningar till att inte åka kollektivt, men att en del av dem inte är helt rationella. Vi tror att många kommer känna igen sig i filmerna och vill ge dem en god anledning att våga prova, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad på Västtrafik.

Här hittar du filmklippen

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.