nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Västtrafik tar hjälp av bilister för att locka nya kunder

Det finns många anledningar till att inte åka kollektivt. Det menar åtminstone bilister själva. Nu tar Västtrafik hjälp av inbitna bilister för att locka nya kunder.

  • Annons 1

I en undersökning som Västtrafik gjort bland västsvenskarna gillar 92 procent kollektivtrafik – men bara 27 procent åker kollektivt regelbundet. Under oktober lanserar Västtrafik en provåkningskampanj med mål att fördubbla antal resenärer i kollektivtrafiken till 2025. 200 000 utvalda bilister kommer att få ett erbjudande hem i brevlådan.

Inför kampanjen har Västtrafik intervjuat ett hundratal mer eller mindre inbitna bilister som fått förklara varför de inte reser kollektivt. Några av förklaringarna har skildrats i filmklipp som nu släpps i sociala medier.

– Intervjuerna med bilister visar att det finns tusen anledningar till att inte åka kollektivt, men att en del av dem inte är helt rationella. Vi tror att många kommer känna igen sig i filmerna och vill ge dem en god anledning att våga prova, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad på Västtrafik.

Här hittar du filmklippen

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4