nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Västtrafik tar hjälp av bilister för att locka nya kunder

Det finns många anledningar till att inte åka kollektivt. Det menar åtminstone bilister själva. Nu tar Västtrafik hjälp av inbitna bilister för att locka nya kunder.

  • Annons 1

I en undersökning som Västtrafik gjort bland västsvenskarna gillar 92 procent kollektivtrafik – men bara 27 procent åker kollektivt regelbundet. Under oktober lanserar Västtrafik en provåkningskampanj med mål att fördubbla antal resenärer i kollektivtrafiken till 2025. 200 000 utvalda bilister kommer att få ett erbjudande hem i brevlådan.

Inför kampanjen har Västtrafik intervjuat ett hundratal mer eller mindre inbitna bilister som fått förklara varför de inte reser kollektivt. Några av förklaringarna har skildrats i filmklipp som nu släpps i sociala medier.

– Intervjuerna med bilister visar att det finns tusen anledningar till att inte åka kollektivt, men att en del av dem inte är helt rationella. Vi tror att många kommer känna igen sig i filmerna och vill ge dem en god anledning att våga prova, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad på Västtrafik.

Här hittar du filmklippen

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Så mår våra hav

I Ocean State Report behandlas tillståndet i våra hav. Åttio forskare ligger bakom rapporten som framöver ska komma en gång per år.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.