nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Västsverige framtidens elbilsregion?

  • Annons 1

Fyra västsvenska kommuner satsar på att bli ledande på elbilar. Trollhättan, Uddevalla, Bengtsfors och Tanum har nu beviljat ekonomiskt stöd till Innovatum Teknikpark som vill skapa en demonstrations- och utvecklingsplats för elbilar.

– Vi har utmärkta förutsättningar i vårt område för att vara med och genomföra en energiomställning, inte minst när det gäller kompetens och innovativa krafter. Här har Innovatum Teknikpark en mycket viktig samordnande funktion att fylla, säger Lillemor Lindberg, projektkoordinator vid Innovatum Teknikpark.

Hon berättar att man tänker dra lärdom av tidigare demoplatser som etablerats av elbranschens organisationer Power Circle och Elforsk, och i ett senare skede vill man även samarbeta med lokala energibolag som redan visat intresse för projektet.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.