nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Västsverige framtidens elbilsregion?

  • Annons 1

Fyra västsvenska kommuner satsar på att bli ledande på elbilar. Trollhättan, Uddevalla, Bengtsfors och Tanum har nu beviljat ekonomiskt stöd till Innovatum Teknikpark som vill skapa en demonstrations- och utvecklingsplats för elbilar.

– Vi har utmärkta förutsättningar i vårt område för att vara med och genomföra en energiomställning, inte minst när det gäller kompetens och innovativa krafter. Här har Innovatum Teknikpark en mycket viktig samordnande funktion att fylla, säger Lillemor Lindberg, projektkoordinator vid Innovatum Teknikpark.

Hon berättar att man tänker dra lärdom av tidigare demoplatser som etablerats av elbranschens organisationer Power Circle och Elforsk, och i ett senare skede vill man även samarbeta med lokala energibolag som redan visat intresse för projektet.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.