nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Västra Götaland vinnare i solstödsligan

Västra Götaland, Skåne och Västergötland är vinnarna när solcellsstödet nyligen fördelades för femte året i rad.

  • Annons 1

Totalt delas 107,5 miljoner kronor ut i år. Pengarna går till länsstyrelserna i landet och de får sedan fördela pengarna på sökande i sin region. Mellan 2009 och 2013 har sammanlagt 377 miljoner kronor delats ut.

– I år har vi en ökad andel medel att fördela än tidigare år samtidigt som söktrycket har varit stort under 2012. Det har gjort att vi har ändrat fördelningsmodellen till att helt baseras på sökta medel jämfört med tidigare år. Det innebär att Västra Götaland, Skåne och Östergötland som haft det största söktrycket också har fått mer medel att i sin tur fördela, säger Andreas Gustafsson vid Energimyndigheten.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4