nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Västerås satsar på lågenergihus

  • Annons 1

Västerås stad ska bygga ett bostadsområde med bara lågenergihus och passivhus. Det är första gången ett helt område byggs med krav på enbart lågenergihus. Projektet ska bli vägledande för hur kommunen bygger i framtiden.

– Det är unikt att en kommun ställer upp så här hårda krav på energieffektivitet och det kommer vi att göra i alla projekt i framtiden, säger Göran Landerdahl, ordförande i fastighetsnämnden, Västerås stad.

Kommunen lanserar också ett incitamentsprogram där de boende får bonus när de sparar på energi.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.