nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Västerås satsar på lågenergihus

  • Annons 1

Västerås stad ska bygga ett bostadsområde med bara lågenergihus och passivhus. Det är första gången ett helt område byggs med krav på enbart lågenergihus. Projektet ska bli vägledande för hur kommunen bygger i framtiden.

– Det är unikt att en kommun ställer upp så här hårda krav på energieffektivitet och det kommer vi att göra i alla projekt i framtiden, säger Göran Landerdahl, ordförande i fastighetsnämnden, Västerås stad.

Kommunen lanserar också ett incitamentsprogram där de boende får bonus när de sparar på energi.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4